Foto-evenementen

Meedoen met een foto-evenement is niet alleen heel leerzaam, maar ook erg leuk! De perfecte combinatie om echt stappen te maken in de fotografie. Het is ook heel geschikt om te ervaren hoe het is om een grote stap te maken in je fotografie-ervaring, en je houdt er vaak prima portfoliomateriaal aan over zonder al het voorafgaande regelwerk. Je kunt ook daarna gelijk het geleerde toepassen zodat je het snel in de vingers hebt. 

Scroll direct naar de Agenda actuele evenementen of schrijf je hieronder in voor de Nieuwsbrief zodat je niets mist.


AgendaEvenementen BIJ FotoFluvius

Ben jij bezig met fotografie en wil je jezelf verbeteren? Of wil je een dagdeel geheel verzorgd foto’s maken die portfoliowaardig zijn? Dan zijn de workshops en evenementen bij FotoFluvius perfect voor jou! Ervaren of pas net begonnen, er is voor ieder fotograaf een passende workshop.

Als fotograaf en docent bij FotoFluvius geef ik interessante en onderhoudende lessen, met veel persoonlijke aandacht en een constant aangepast niveau naar de deelnemers, ook als beginners en gevorderden samen in één groep zitten. Daarom zijn veel workshops voor alle niveaus, vanaf de basiskennis van je camera.

Wat kun je verwachten

Fotografie is een creatieve bezigheid. Die leer je door het te doen. Je kunt tutorials op Youtube kijken wat je wilt, maar je krijgt het pas in de vingers in de praktijk. En de praktijk is waar speciaal op ingezet wordt. Afhankelijk van het onderwerp besteden we een beperkte tijd aan uitleg en achtergrond en heel tijd aan het fotograferen zelf. Een van de uitgangspunten is dat je met veel goed en zelfgemaakt materiaal weer thuiskomt.

Workshops zijn niet alleen leerzaam, maar ook gewoon leuk en goed voor je zelfvertrouwen als fotograaf. Ik zorg ervoor ook dat een workshop een uitje is, een leuke dag aan het werk met je favoriete bezigheid. En je komt nog eens met mooi beeldmateriaal thuis wat niet misstaat in je portfolio of op je social media-kanaal. 

Ik verkoop je geen apparatuur of accessoires. Sterker nog, we zorgen ervoor dat je met de spullen die je al hebt altijd kunt meedoen en er de beste resultaten mee te behalen. Natuurlijk geven we tips, maar meestal zijn die er om je af te remmen om bijvoorbeeld een professionele lens te kopen of nieuwe flitser

Uniek

De inhoud van onze workshops en evenementen zijn uniek. Dat wil zeggen dat ook bij terugkerende bestsellers de resultaten altijd anders zijn omdat we een ander model hebben, andere achtergronden of locatie en omdat er zoveel te leren valt over fotografie dat je gemakkelijk vaker dezelfde workshop kunt volgen en toch met nieuwe inzichten thuis komt. Verder is het gewoon leuk om weer mee te doen, wat ik zie in deelnemers die regelmatig terugkomen.

Wat soms wel een beetje zeer doet is dat ik je vraag om na te denken over het maken van je foto’s. Ik stel je kritische vragen, zowel voor dat je afdrukt als erna. Je maakt namelijk pas écht stappen als je vooraf kunt uitleggen wat je wilt bereiken, en nadien jezelf kunt bekritiseren.

Modellen

Bij de evenementen maken we gebruik van mooie en ervaren modellen, die ook nog eens onderhoudend zijn en de workshop net dat beetje extra geven. Verzorgde makeup, haar en kleding horen daar natuurlijk standaard bij. Maak gerust een praatje of wissel contactgegevens met elkaar uit. De modellen zijn professionals krijgen betaald voor hun werk. Daarom kun jij weer betere foto’s maken!

Opbouw van workshops en evenementen

Bij een workshop ligt de focus op het aanleren van een bepaalde stijl of techniek. Zorgen dat je, naast mooie foto’s, met de juiste kennis thuiskomt om het ook zelf te kunnen doen staat bovenaan.
Als eerste doen we altijd eerst een introductierondje aan tafel en je prangende vragen mag je stellen. Ik krijg als docent zo de mogelijkheid om een ieders niveau in te schatten en mijn les er direct op aan te passen. Afhankelijk van het onderwerp of thema is er eerst een uitleg over wat we gaan doen met daarna een uitgebreid praktijkgedeelte, of een uitleg-praktijk-uitleg-praktijk principe wordt toegepast. Na het praktijkgedeelte is er een korte nabespreking met in de meeste gevallen een nabewerkingssessie. 

Evenementen zijn meer gefocust op het maken van foto’s met een bepaald thema of techniek. Natuurlijk is de begeleiding constant aanwezig en zorg ik dat elke deelnemer zo veel aandacht van mij krijgt als nodig, om de foto’s te maken die we voor ogen hebben.

Na een workshop

Natuurlijk heb je thuis nog vragen die je graag wilt stellen. En je wilt vast ook feedback op de foto's die je hebt gemaakt, of een tip over de nabewerking. Dat kan. Na elke workshop maken we op Facebook een geheime groep aan waarbij we vrij alles kunnen bespreken. Foto mislukt? Vraag waarom. Juist trots op je resultaat? Deel het met de groep.

Al zin?

Heb je nog vragen over de workshops bij FotoFluvius? Neem even contact op met Marc van Beek
Anders… scroll even terug naar boven en kies je favoriete evenement en meld je aan.


PRIVÉLES

Het is ook mogelijk om privéles te volgen of workshops op maat. Op deze manier leer je in zeer korte tijd precies díe dingen die jij wilt weten. Melk de fotograaf compleet uit en maak in een paar uur enorme stappen. 

Marc van Beek is fotograaf en workshopdocent. Veel kennis van camera's, lenzen en licht, nabewerking in Lightroom en Photoshop, studio- en locatiewerk, reportages zoals bruiloften en feesten, modelfotografie, ondernemerschap, modellenondersteuninge n projectmatig werken. 

  • Privéles in workshopruimte van de studio of op locatie rond Best. 
    Euro 75 (incl. BTW), per heel uur. 

Stuur mij een berichtje als je hier meer informatie over wilt.