Opdrachtgever: Belofe verpakkingen, Oirschot.
Fotografie: Productfotografie, samengestelde producten.
Speciale uitdagingen: Werken met verse patisserie.

Belofe verpakkingen is gespecialiseerd in productpresenties voor chocolateries, patissiers, broodbakkers, banketbakkers, kappers, beauty salons en grootverbruikers in Nederland en België. Vanuit Oirschot wordt het bedrijf gerund door Femke en haar man. En leuk om te zien dat werk lokaal wordt uitbesteed – in dit geval de fotografie.

In StudioBest hebben we samen een aantal combinatiebeelden, of misschien beter, sfeerbeelden gemaakt van verschillende productgroepen, aangevuld met de patisserie om naast een mooie sfeer de toepassingen van de producten te benadrukken. Femke heeft goed zicht op aantrekkelijke styling en dat werkte dus fijn samen. Er was enig transportschade aan de taartjes, maar met een beetje handigheid en een beetje Photoshop komt het toch erg smakelijk over.

Een aantal foto’s hebben een roze achtergrond in de witte studio-omgeving gekregen voor een klein beetje creativiteit, zonder dat het gaat afleiden van het onderwerp. Na de fotosessie vond ik het resultaat toch een beetje slordig. Het roze karton wat niet geheel vlak en wat mij het meest opviel is dat het roze vlak niet op elke foto op gelijke locatie zat. Ik heb dit opgelost door de producten vrijstaand te maken en in Photoshop een roze vlak te creeeren en dit op een goede plaats achter het product te zetten. Ook als het nog eens ergens anders moet dan kan dat gemakkelijk nog aangepast worden.

Dat ziet er lekker uit!
Een leuke en interessante opdracht weer. En natuurlijk altijd weer met nieuwe uitdagingen om een zo’n goed mogelijk resultaat te krijgen.

Vergeet niet de video met een impressie van de fotoshoot hieronder te bekijken, en bezoek natuurlijk ook even de website van Belofe (https://www.belofe.com/)

62 / 100